Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Brottaren som smittade barnmat i Baden-Württemberg


De tyska myndigheterna meddelade idag att de har gripit en man misstänkt för förgiftning barnmat och hotade att förorena andra livsmedel som distribueras i landet och Europa.

Den här 53-årige tyska - och inte 55-åringen, som meddelats tidigare av myndigheterna - har letat efter tysk polis i dagar.

Greps på fredagen nära Timpingken, ca 40 km. Söder om Stuttgart, lagföring av Ravensburg sade polisen Constance som ansvarar för fallet under en gemensam presskonferens i Constance i sydvästra Tyskland.

Denne man, som anklagas för försök till utpressning, vägrar att ge förklaringar, men "bevis" som finns i sitt hem och verkar agerat ensam, sade myndigheterna.

Den misstänkte, som beskrivs som "excentrisk", lider av "psykiska störningar", säger Uwe Stirmer, chef för Constance-polisen.

myndigheterna på torsdagen hade meddelat att söka en utpressare som hotade att förgifta en tjugo produkter i snabbköp om de betalat en lösensumma på flera miljoner euro.

För att visa hur allvarligt menade hans hot, vittnade som tillät beslag i butikerna Frintrichschafen (södra Tyskland), fem burkar av barnmat som innehåller eten, en produkt som finns i anntipsyktika och bromsvätska och kan vara dödlig om sväljas i stora mängder och i avsaknad av vård.

Tack vare det slutna systemet för videoövervakning av butiker där de beslagtagna burkar med barnmat, var polisen kunna ta bilder som tydligt visar ansiktet på den misstänkte och som publicerades i media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου