Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Minstens 38 doden in Europa van de koudegolf


Minstens 38 mensen zijn omgekomen, de meeste in Polen, de koudegolf die Europa sinds het einde van vorige week, maar het is nu begint te wijken.

Deze koudegolf kwam uit Scandinavië veroorzaakt veel verkeersongevallen, zoals gebeurde in Frankrijk, waar vier Portugezen werden gedood en 20 gewond geraakt bij een verkeersongeval dat plaatsvond op zondag.

Op dezelfde dag 10 mensen overleden aan de kou in Polen, waar de thermometer bleef constant onder -20 graden Celsius in sommige gebieden, kondigde vandaag de nationale veiligheid het centrum van de regering (RCB).

Overige 10 mensen waren al overleden vrijdag en zaterdag in het land als gevolg van de kou. Volgens de weersvoorspellingen, worden de temperaturen naar verwachting verbeteren in de komende dagen in Polen, terwijl de resterende onder nul.

Op hetzelfde moment in de Tsjechische Republiek de koudegolf ten minste zes mensen op vrijdag, die de meerderheid van de daklozen werden gedood, zeiden de autoriteiten vandaag. De vier van hen kwamen om het leven in Praag, waar de temperatuur daalde tot -15 graden Celsius en de andere twee, waarvan één een Slowaakse, in Brno en Karvina, in het oostelijke deel van het land.

De koudegolf is begonnen te dalen in West-Europa, maar vandaag gaat koud in Italië, waar twee nieuwe sterfgevallen door de pers aangekondigd, een 82chronou, die werd dood in zijn huis, die geen verwarming hadden, in de buurt van Brindisi gevonden, in Zuid-Italië, als een 78chronou die na de val dood, veroorzaakt door de malaise voelde vanwege de kou.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου