Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Rekordlielais ieraksts par visām dabas katastrofu izmaksām, kas ASV sasniedza 2017. gadu


2017 bija visdārgākais gadu vēsturē dabas katastrofām ASV, jo izmaksas par secīgiem viesuļvētru un milzīgiem ugunsgrēkiem tiek lēsta $ 306.000.000.000, saskaņā ar ziņojumu par okeānu un atmosfēras administrācija (NOAA), kas atmaksājusi šodien.

Sešpadsmit no šiem dabas katastrofas radīja zaudējumus vairāk nekā viena miljarda ASV dolāru katra, kaut bezprecedenta hronika norāda NOAA. Iepriekšējais rekords tika reģistrēts 2005.gadā, zaudējumiem vai $ 215 miljardi zaudējumus, galvenokārt tāpēc, ka gadā ASV bija skāris viesuļvētras Katrīna, Wilma un Rita.

Tiek lēsts, ka ugunsgrēki ASV rietumos un it īpaši Kalifornijā ir radījuši zaudējumus 18 miljardu dolāru apmērā. Tas ir trīs reizes lielāks nekā iepriekšējais ierakstītais ieraksts.

Hurricane Hurley, kurš noslīcināja Texas, izraisīja zaudējumus 125 miljardu ASV dolāru apmērā. Tas bija, ka izmaksu ziņā, otrais sliktākais dabas katastrofa kopš viesuļvētras Katrīna 2005.gadā, kas nes savā uzmodināt Karību At 90 miljardus. Dolāri ieradās zudumi Maria viesuļvētru skāra Puertoriko, bet viesuļvētras Irma, un Florida, ir radījis 50 miljardus ASV dolāru zaudējumus.

NOAA arī norāda, ka jākonsultējas 2011. gadā, lai atrastu 16 dabas parādības, kas izraisīja zaudējumus vismaz 1 miljardu. Dolāru katru vienā gadā.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου