Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Argentina: Andra omgången av presidentvalet i dag

Argentina: Andra omgången av presidentvalet i dag




Argentinarna uppmanas att välja sin framtid i dag mellan en liberal president Maurizio bort, och en måttlig Peronist, Daniel Siolas. Detta är ett historiskt val som sätter stopp för 12 år vid makten av Nestor och Cristina Kirchner.

De opinionsundersökare visade Siolas, som tillhör center-vänster parti avgående president Kirchner som en stor favorit före genomförandet av den första omgången av presidentvalet. Men nu ger de en klar ledning i Siolas är den borgerliga borgmästaren i Buenos Aires sedan 2007 och tidigare president i fotbollsklubben Boca Juniors.

Valurnorna för den andra omgången av presidentvalet öppnas klockan 08.00 (lokal tid, 13:00 GMT) och avslutas klockan 18:00 (23:00 GMT). De första resultaten väntas vid 20:00 (02:00 måndag GMT).
Det är första gången på 40 år som Argentina andra omgången av presidentvalet sker.

Maurizio bort, kandidat föredras av marknaderna, blev överraskade i den första valomgången den 25 oktober. Medan hans parti skulle vara nöjd med en skillnad på sju poäng från sin motståndare Siolas, vilket innebar att det skulle ske i den andra omgången, procent var överlägset mycket bättre: 34%, mot 37% för Siolas.

Long, 56, är son till en mäktig affärsman, bort Franco, en italienare som gjorde förmögenhet i Argentina.

"Jag vill att du ska veta att jag är här för att lyssna på dig. Låt oss inte gräla längre ", sade Makris under hans sista valtal, som Argentina är djupt splittrat mellan anhängare och motståndare till Kirchner.

MP, minister, vice president Nestor Kirchner, guvernör i Buenos Aires, den största provinsen i Argentina med 16 miljoner invånare, Daniel Siolas, 58, kommer från peronistiska rörelsen.

"Landet är under hot om bedrägerier med ordet" förändring "," varnade Siolas.

En undersökning av Management & Fit företaget genomfört från måndag till onsdag höjer andelen osäkra 12%, medan 7% sade att de skulle ändra sin röst. Enligt denna enkät, är makro vinner 55% och 45% Siolas.
Den nya presidenten i landet tillträder den 10 december.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου