Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Boris Johnson: De EU volgt de weg van Hitler en is gedoemd

Boris Johnson: De EU volgt de weg van Hitler en is gedoemd


Boris Johnson, hoofd van de campagne voor Groot-Brittannië uit de Europese Unie pensionering vóór het referendum over deze kwestie, stelde in een interview dat de EU volgt de weg van Adolf Hitler en Napoleon, in een poging om een ​​Europese superstaat te creëren.

Johnson verklaarde in hetzelfde interview, gepubliceerd in het huidige nummer van de krant The Sunday Telegraph, dat de EU lijdt aan een gebrek aan democratie en centralisme en is gedoemd te mislukken.

"Napoleon, Hitler, verschillende mensen geprobeerd om hetzelfde te doen, en had een tragisch einde," zei Johnson in een interview.

"De EU is een poging om hetzelfde te doen met verschillende methoden. Maar in principe wat er ontbreekt is het eeuwige probleem dat er een sterk geloof in het ideaal van Europa ", aldus de conservatieve voormalige burgemeester van Londen.

"Er is geen macht, die respecteren of te begrijpen iedereen. En dit zorgt ervoor dat het enorme tekort van de democratie, "vervolgde hij.

Johnson, een van de kandidaten om te slagen premier David Cameron in de leiding van de Tories, telkens wanneer een dergelijke vraag wordt opgeworpen, is het uitgegroeid tot een van de belangrijkste stemmen van de campagne ten gunste van de Britse terugtrekking uit de EU vóór het referendum van 23 juni .

Cameron, leider van de campagne voor Groot-Brittannië in de EU te blijven, met het argument dat het land veiliger, heeft meer invloed en te genieten van grotere welvaart door een verblijf in Europa.

Maar een peiling gepubliceerd zaterdag bleek dat twee keer zo veel kiezers denkt dat Johnson heeft meer kans om de waarheid over de EU dan die zichzelf gelooft dat Cameron te vertellen.

Aangezien slechts zes weken te gaan tot het referendum, de Britten blijven verdeeld in twee over de kwestie, volgens andere peilingen.

In zijn interview in Santa Telegraph, Johnson zei dat hij wil dat de Britten om "Europa's heroes 'geworden, opnieuw, met behulp van een jargon die verwijst, zoals de krant opgemerkt dat van Winston Churchill, de Britse premier tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Johnson voerde ook aan dat de spanningen tussen de EU-lidstaten hebben toegestaan ​​Duitsland om zijn macht te vergroten, om "te veroveren" de Italiaanse economie en "vernietigen" van de Griekenland.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου