Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

M. Draghi: Populisme heeft verzwakt de Europese integratie



De verspreiding van populistische bewegingen bedreigt de Europese integratie en het streven naar een uniforme manier van aanpak van immigratie, veiligheid en andere gemeenschappelijke belangen te vinden, zei ECB-president Mario Draghi in een interview met de Spaanse krant El Pais dat vandaag is gepubliceerd.

In een aantal van de meest opvallende reacties de laatste tijd over de politieke ontwikkelingen, de Draghi zei dat de belangrijkste zorgen van de Europese burgers zijn "nu migratie, anti-terrorisme veiligheidsmaatregelen, de verdediging en bescherming van de grenzen."

"Dit zijn allemaal grensoverschrijdende gevallen dat een gezamenlijke reactie vereisen. De Europese integratie is het juiste antwoord, maar het is onlangs verzwakt, mede als gevolg van populistische bewegingen, "voegde hij eraan toe.

De Draghi heeft geen specifieke naam partijen. Toch heeft een aantal bewegingen onrust veroorzaakt op het politieke toneel, met inbegrip van de Britse UKIP en het Front National in Frankrijk.

Ondertussen, de Draghi waarschuwde dat de politieke onzekerheid debatten over Groot-Brittannië het verlaten van de EU zal de lopende toenemen.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου