Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

De overeenkomst over vluchtelingen en immigranten moeten van toepassing blijven

De overeenkomst over vluchtelingen en immigranten moeten van toepassing blijven

Turkse president Recep Tayyip Erdogan en bondskanselier Angela Merkel Duitsland vandaag overeengekomen dat Ankara moet bespreken met de EU-instellingen met betrekking tot de zorgen van Brussel voor de Turkse antiterreurwetgeving om de toepassing van de kritische overeenkomst uit te breiden over de kwestie immigranten en vluchtelingen.

Mededeling van de Turkse voorzitterschap zegt Erdogan en Merkel het eens geworden over de marge van de World Humanitarian top in Istanbul, op de noodzaak om de samenwerking tegen illegale migratie voort te zetten.

De EU heeft beloofd om visa af te schaffen voor de Turken die willen reizen naar het Schengen-gebied in het kader van de overeenkomst voor de crisis van vluchtelingen en migranten als Ankara voldoen aan een aantal criteria, waaronder veranderingen in de Turkse antiterreurwetgeving, die te breed wordt beschouwd . Maar Erdogan stelt dat Ankara het wettelijk kader inzake terrorisme vecht momenteel zowel de Islamitische Staat, en Koerdische separatistische guerrilla's niet kan wijzigen.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου