Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Zie Poetin:. De daling van Rusland - EU-betrekkingen voorkomt verdiepen Russisch - Grieks samenwerking

Zie Poetin:. De daling van Rusland - EU-betrekkingen voorkomt verdiepen Russisch - Grieks samenwerking



De overtuiging dat "vriendschappelijke betrekkingen rosoellinikes vormen ons gemeenschappelijk erfgoed en de solide basis voor een veelbelovende samenwerking" is de Russische president Vladimir Poetin, in zijn artikel in de krant "Kathimerini", aan de vooravond van zijn bezoek aan Athene.

De Russische president, merkt echter op dat "verdere verdieping van de samenwerking" tussen Griekenland en Rusland, "voorkomt dat de daling van de betrekkingen tussen Rusland en de Europese Unie", die "negatieve invloed op de dynamiek van de bilaterale handel, die in vergelijking met vorig jaar daalde met een derde, tot 2,75 miljard euro. dollar. USA. " "De schade was bijzonder zwaar voor de Griekse agrarische producenten", geeft Poetin, die manieren om de problemen in Rusland-EU-betrekkingen, die geleid hebben tot deze daling te lossen voorgesteld.

In het bijzonder, de heer Poetin van mening dat deze problemen op Europees niveau kan worden opgelost aan de hand van "een eerlijk en echt partnerschap en de dialoog met de Europese Unie, voor een zeer breed scala aan onderwerpen - van de vereenvoudiging van de visumregeling tot de vorming van een energie-alliantie ", maar merkte een terughoudendheid van de kant van de Europese leiders. Ten tweede, hij gelooft dat Europa en Rusland terug te keren "om de groei van de multidimensionale partnerschap, onjuiste logica die de ene kant het spel kan monopoliseren," als dat "elk van de twee partijen moeten worden afgewezen alleen moeten het duurt serieus rekening gehouden met de standpunten en belangen van de ander. " In de derde plaats acht het wenselijk om te beginnen "gebouw, in de uitgestrekte regio van de Atlantische naar de Stille Oceaan, een economische en humanitaire samenwerking zone, op basis van de architectuur van de gelijke en ondeelbaar security," gezien het feit dat "een belangrijke stap in deze richting zou zijn om de Europese procedures en de Euraziatische integratie "te harmoniseren.

De Russische president, in zijn artikel, benadrukt het belang van spelen in het internationale systeem van de Europees-Aziatische relaties "multidimensionale rosoellinikes relaties", maar ook de energie en -dilonontas dat Rusland rekening 'wordt gehouden met de wens van de Griekse autoriteiten om het te markeren land in belangrijke energie-knooppunt van de Balkan "- berekent altijd Griekenland in de plannen en is van plan bij te dragen" aan de diversificatie van de energiebronnen corridors, die de stabiliteit van het aanbod van de energie van een hele "Europese veiligheid zal toenemen, en daarom.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου