Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Διαδηλώσεις στην ΗΠΑ με αίτημα να δοθεί στην δημοσιότητα οι φορολογικές δηλώσεις του Ντ. Τραμ



Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα σε πολλές πόλεις της Αμερικής ζητώντας από τον πρόεδρο της χώρας Ντόναλ Τραμπ να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές δηλώσεις του, μια ενέργεια υπέρ της διαφάνειας την οποία ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους αρνείται να κάνει εδώ και καιρό.

Στην Ουάσιγκτον, κοντά στο Καπιτώλιο, πολλές χιλιάδες διαδηλωτές κάθε ηλικίας κατέκλυσαν την περιοχή, κρατώντας πανό με κουμπιά όπως «τι διασκεδάζουν;» ή «οι πραγματικοί άνδρες πληρώνουν τους φόρους».

Η κινητοποίηση οργανώθηκε λίγο πριν την προθεσμία της 18ης Απριλίου για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων για το οικονομικό έτος 2016 στην Αμερική.
«Εάν δεν έχει τίποτα να κρυφτεί, πρέπει να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές δηλώσεις του» δήλωσε ο Λιζ Τέρνερ, 31 ετών.
Τι υποψιάζεται η ίδια ότι θα ανακαλύψουν τις αρχές στις φορολογικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ; «Δεν γνωρίζω ακριβώς, ενδεχομένως κάτι για τη Ρωσία;» απάντησε η διαδήλωτρια.
«Πιθανόν πολλές παράνομες ή αμφιλεγόμενες επενδύσεις», δήλωσε από την πλευρά της η Έλεν Λόντγουικ, ηλικίας 67 ετών, η οποία συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις εναντίον του Αμερικανικού Προέδρου μετά την εκλογή του.
«Η δημοσιοποίηση της φορολογικής δήλωσης είναι πιθανότατα το χαμηλότερο όριο της ηθικής για έναν πρόεδρο» δήλωσε ο δημοκρατικός γερουσιαστής Ρον Γουάιντεν «και εμείς απαιτούμε» να αντέξουμε τις συνθήκες.
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες αμερικανικές πόλεις όπως η Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου