Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Turcia Un mort și 47 răniți de o explozie în provincia Diyarbakir

Turcia Un mort și 47 răniți de o explozie în provincia Diyarbakir


Un soldat a fost ucis și alte 47 de persoane au fost rănite când o bombă a explodat în fața unui avanpost militar din sud-estul Turciei, unde majoritatea locuitorilor sunt kurzi, a declarat astăzi sursa militară.

Acest atac ieri târziu, responsabilitatea pentru care da autorităților în Kurdistan (Partidul Muncii PKK), a avut ca scop un avanpost în sectorul Hanin, în provincia Diyarbakir.

Un soldat a fost ucis și 47 de răniți se numără opt civili, această sursă a declarat, adăugând că armata a început zdrobitoare companie după atac nou mortal.

Curcan trăiește mai multe luni în alertă din cauza valului de atacuri legate de conflictul kurd sau atribuite organizației jihad islamic Stat (IK).

În februarie și martie, două atacuri cu mașini-capcană a provocat, respectiv, a ucis 29 și 35 de oameni și zeci de ranirea altora, în centrul de la Ankara. Responsabilitatea pentru atacurile au luat o organizație radicală, care a rupt departe de PKK, Șoimii pentru Eliberarea Kurdistanului (TAK).

Ankara a lansat o operațiune majoră împotriva PKK după prăbușirea din vara trecută, un armistițiu care a durat timp de doi ani într-o rebeliune care a izbucnit în 1984 și a provocat deja mai mult de 40.000 de decese.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου