Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Europarådet oro för konstitutionell reform i Turkiet


Den turkiska författnings översyn projektet, som syftar till att stärka befogenheterna för Turkiets president, som kommer att gå till en folkomröstning den 16 april kunde spåra ur landet som leder till en "auktoritärt presidentsystem", varnade i dag konstitutionalister av Europarådet.

"Breaking nödvändiga kontroller och balanser" de föreslagna reformerna "inte kommer att respektera modell av ett demokratiskt presidentval system som bygger på maktdelning", förklarar experter i konstitutionella frågorna i "Venedig Kommissionen" i Europarådet .

På grund av detta finns det en risk att systemet förvandlas till en "auktoritärt presidentsystem" lägga experter notera att verkligen varje stat "har rätt att välja sin egen politiska systemet, om president, om parlamentarisk" eller någon annan, men detta rätten "inte villkorslöst".

De konstitutionalister oroa främst eftersom den turkiska presidenten kommer att vara i framtiden "till Skei egen verkställande makt" som skulle tillåta honom, utan att omfattas av någon kontroll, "att tillsätta och avlägsna ministrar och alla högre tjänstemän baserade kriterier han har satt. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου