De Turkse constitutionele toetsing project, dat tot doel heeft de bevoegdheden van de president van Turkije, dat een referendum op 16 april zal worden gelegd kon het land leidt tot een "autoritaire presidentiële systeem" ontsporen versterken, waarschuwde vandaag de constitutionalisten van Raad van Europa.
"Het doorbreken van de nodige checks and balances" de voorgestelde hervormingen "zal niet het model van een democratisch presidentieel systeem op basis van de scheiding der machten te respecteren," verklaren de experts in constitutionele kwesties die betrokken zijn bij de "Commissie van Venetië" van de Raad van Europa .
Hierdoor bestaat het risico dat het systeem worden omgezet in een 'autoritair presidentieel systeem "experts toe te voegen, opmerkend dat zeker elke staat" het recht heeft om zijn eigen politieke systeem te kiezen, of presidents- of parlementsverkiezingen "of een ander, maar dit de juiste "niet onvoorwaardelijk".
De constitutionalisten zorgen vooral omdat de Turkse president zal zijn in de toekomst "te Skei eigen uitvoerende macht", die hem in staat zou stellen, zonder dat zij worden onderworpen aan controle "te benoemen en ontslaan van ministers en alle hoge ambtenaren op basis criteria die hij heeft ingesteld. "
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου