Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Германските-турската разликите в срещата Меркел-Ердоган

Германските-турската разликите в срещата Меркел-Ердоган

Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че той обсъжда в конструктивен дух на немско-турски разликите с председател Реджеп Тайип Ердоган, обаче, проблемите все още не са решени.

Това е първият частен срещата на двамата лидери, тъй като германската парламент одобри миналия месец резолюция признава като геноцид избиването на арменци през 1915 г. от османските сили, разгневи Турция, която отхвърля обвиненията.

От тогава, Анкара не е позволил на германските членовете достъп до военновъздушната база Инджирлик, където 250 германски войници, участващи в операции на НАТО срещу джихадистка организация Ислямска държава в Ирак.

"Обсъдихме всички нерешени въпроси. Атмосферата беше конструктивен, в опит да разреши съществуващите конфликти" в кулоарите на срещата на върха на НАТО, каза Меркел по време на кратка пресконференция.

Когато го попитали дали различията са били решени, канцлерът отговори: "Разликите са не само изчезват през такъв дебат Въпреки това, аз вярвам, че това е важно, че изпитват.".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου