Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Diferențele germană-turcă în întâlnirea Merkel-Erdogan

Diferențele germană-turcă în întâlnirea Merkel-Erdogan

Cancelarul german Angela Merkel a declarat astăzi că a discutat într-un spirit constructiv, pentru diferențele germano-turce cu Președintele Recep Tayyip Erdogan, cu toate acestea, problemele nu sunt încă rezolvate.

A fost prima întâlnire privată a celor doi lideri din moment ce parlamentul german a aprobat luna trecută o rezoluție prin care recunoaște drept genocid masacrarea armenilor în 1915 de către forțele otomane, înfuriindu Turcia, care neagă acuzația.

De atunci, Ankara nu a permis un membrii german acces la baza aeriană Incirlik, în cazul în care 250 de soldați germani care participă la operațiunile NATO împotriva organizației jihadiste Statul islamic din Irak.

"Am discutat toate problemele nerezolvate. Atmosfera a fost constructivă, într-un efort de a rezolva conflictele existente" pe marginea summit-ului NATO, a declarat Merkel în timpul unei conferințe de presă scurtă.

Atunci când a fost întrebat dacă diferențele au fost rezolvate, cancelarul a răspuns: "Diferențele nu sunt doar dispar printr-o astfel de dezbatere Cu toate acestea, consider că este important ca testată.".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου