Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Njemački-turski razlike u susretu Merkel-Erdogan

Njemački-turski razlike u susretu Merkel-Erdogan

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je objašnjeno u konstruktivnom duhu na njemačko-turske neslaganja s predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, međutim, pitanja još uvijek nisu riješeni.

To je bio prvi privatni sastanak dvojice lidera budući da je njemački parlament odobrio prošlog mjeseca rezoluciju o priznanju kao genocid pokolj Armenaca 1915. godine od strane otomanskih snaga, angering Turska, koja niječe optužbe.

Od tada, Ankara nije dozvoljeno njemački Članovi pristup zračnoj bazi Incirliku, gdje je 250 njemačkih vojnika koji sudjeluju u NATO-ovim operacijama protiv džihadsku organizacije Islamska država u Iraku.

"Razgovarali smo o svim otvorenim pitanjima. Atmosfera je bila konstruktivna, u nastojanju da se riješi postojeće sukobe" na marginama summita NATO-a, kazala je Merkel tijekom kratkog konferenciji za novinare.

Na pitanje da li su razlike riješi, kancelarka je odgovorila: "Razlike ne samo da nestaju kroz takvu raspravu, ali vjerujem da je važno da se testira.".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου