Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

De Nikola Stertzon vraagt ​​Mei heropening referendum over onafhankelijkheid


De minister-president van Schotland Nicola Stertzon schreef een brief aan Teresa Mei vraagt ​​formeel bevoegd om een ​​tweede referendum vooruit te voeren voor onafhankelijkheid van de Inomenou Vasileiou het verlaten van de EU.

De resultaten van de in juni referendum over de Brexit vraagtekens bij de toekomst van het land als Engeland en Wales in het voordeel van het verlaten van de EU gestemd, maar Schotland en Noord-Ierland te blijven.

Dinsdag gedecentraliseerd parlement van Schotland gestemd voor een referendum over onafhankelijkheid in 2018 of 2019, maar vereisen voorafgaande toestemming van Londen.

Nadat verzekerd van de opdracht van het Schotse parlement de Stertzon schreef een brief aan de Britse premier vraagt ​​formele toestemming om de besprekingen die zullen leiden tot het referendum te beginnen, maar iets dat Londen al heeft gezegd dat het zal verwerpen.

In de Twitter-website, heeft de Schotse regering plaatste een foto van Stertzon zit ontspannen op de bank met de boodschap: "De minister-president Nikola Stertzon bij Bute House (Ed. Residentie van de premier) in Edinburgh verwerkt de definitieve ontwerp artikel 30 brief aan de minister-president Teresa Mei".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου