Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Eerste test voor bondskanselier Merkel, de verkiezingen in de deelstaat Saarland


Angela Merkel, de conservatieve partij nu geconfronteerd met een eerste regionale electorale test in het Saar, zes maanden voor de parlementsverkiezingen, waarin de sociaal-democraten, die hun steun om te groeien zag, lijken in staat om te dreigen na 12 jaar aan de macht. Ongeveer 800.000 kiezers in dit kleine staat op de grens met Frankrijk begon de stemming van 08:00 lokale tijd (09:00 GMT) voor de vernieuwing van de lokale parlement.

De peilingen zal sluiten om 18:00 uur (19:00 GMT) en de eerste schattingen van de resultaten hiervan worden binnenkort verwacht. Hoewel de Saar vertegenwoordigt slechts 1% van de Duitse bevolking, zullen de resultaten grondig worden geanalyseerd om het vermogen van de sociaal-democraten in feite een bedreiging vormen voor de kanselier verkiezingen van 24 september te meten.

Terwijl ze waren aan het begin van het jaar 15 punten achter de Christen-Democratische Unie (CDU) van Angela Merkel, de sociaal-democraten vechten nu nek aan nek met het voornemen van de partij te stemmen op nationaal niveau met tarieven iets meer dan 30%.

De verklaring: de komst van de leiding van de voormalige president van het Europees Parlement Martin Schulz, die op een manier die duidelijk naar links over sociale kwesties en een profiel dat wil "door het volk" weer gemobiliseerd in een recordtijd de traditionele stembureaus om te laten zien publiek van de partij.

De CDU, die aan de macht is voor 18 jaar en in het Saar wordt gecrediteerd met 35% tot 37% van het stemgedrag in de laatste peilingen.

Maar de SPD volgende lokaal op de volgende dicht achter. We hebben verbleven voor een lange tijd op 25%, nu lijkt het, dankzij de "effect Schultz," om ervoor te zorgen 32% tot 34% van de stemmen in de laatste peilingen.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου