Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Brussel: "Goede sfeer", maar niets nieuws in de EU-Erdogan gesprekken



De gesprekken vorige week tussen de hoofden van de EU-instellingen en de Turkse president Retzep Tagip Erntogan maakte een "goede sfeer", maar heeft niet geleid tot de sluiting van een nieuwe overeenkomst, de ambtenaren gezegd in Brussel, bagatelliseren de verklaringen van de Turkse leider .

Het toekennen van rechten en veiligheid aanwakkeren van de spanning in de betrekkingen van Turkije met de EU de mens, maar de Unie is gegrondvest op het helpen van Ankara bondgenoot binnen de NAVO over de kwestie van de immigratie en het conflict in Syrië.

Na een ontmoeting met de voorzitter van de Europese Raad Ntonalnt Tousk en de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker vorige week in Brussel, Retzep Tagip Erntogan naar verluidt gezegd dat hij presenteerde een nieuwe dienstregeling, die 12 maanden, met het oog op de banden te vernieuwen .

Maar hoge Europese functionarissen spraken hun scepsis, met het argument dat er geen officieel omschreven schema.

De EU heeft een ontmoeting lijst tussen senior opgesteld en tussen de onderste trede ambtenaren hopen dat dit jaar met Ankara, zeggen ambtenaren, maar enige verbetering in de bilaterale betrekkingen zal afhangen van de vraag of de Turkse president zal ten minste enkele van de vele op te lossen confrontatie tussen de twee punten.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου