Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Швајцарци гласају, за основни приход за све

Швајцарци гласају, за основни приход за све


Швајцарски доћи данас на биралишта да одлучи о увођењу основни приход за све, радника и незапослених, јединствен пројекат у свету који изазива дебату у земљи у којој цени вредност рада. Међутим, према последњим анкетама, предлог поднела нестраначка група је мало вероватно да гласа.

Није изненађујуће када се сећа да је у 2012. години, Швајцарске је већ одбио да повећа одмор право радника од четири до шест недеља, плашећи се губитка конкурентности. Популарна иницијатива "за безусловну основни приход" (РБИ) предлаже исплату накнада сваког месеца за све Швајцарске и странаца који живе у земљи, без обзира да ли раде или не.

Износ прихода који тек треба да се утврди, али је група имала је иницијатива предлаже да се обезбеди 2.500 швајцарских франака (2.260 евра) мале количине за одрасле Врло да живи у Швајцарској, и 650 швајцарских франака за сваки малолетник. То би захтевало додатни буџет од око 25 милијарди швајцарских франака (22,6 милијарди. Евра) годишње, који ће бити финансирани од стране нових пореза.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου