Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Swiss balsot, par pamata ienākumiem visiem

Swiss balsot, par pamata ienākumiem visiem


Swiss nāk šodien uz vēlēšanu iecirkņiem, lai lemtu par ieviešanu pamata ienākumu ikvienam, strādājošo un bezdarbnieku, unikāls projekts pasaulē, kas izraisa karstas debates valstī, kurā darba vērtība cenu. Tomēr, saskaņā ar jaunākajiem aptaujas, priekšlikumā ar bezpartejisku grupas iesniegtais diez balsot.

Nav pārsteidzoši, ja atceras, ka 2012. gadā, Šveices jau atteikusies palielināt brīvdienu tiesības uz darba ņēmēju no četrām līdz sešām nedēļām, baidoties konkurētspējas zudumu. Tautas iniciatīvu "par beznosacījumu pamata ienākumiem" (RBI) ierosina pabalstu izmaksu katru mēnesi visiem Šveices un ārzemniekiem, kuri dzīvo valstī, vai viņi strādā, vai ne.

Ienākumu summa, kas vēl jānosaka, bet grupa bija iniciatīva ierosina nodrošināt 2500 Šveices franku (2,260 eiro) par pieaugušo -Ļoti nelielu summu, lai dzīvotu Šveicē; un 650 Šveices franku par katru nepilngadīgo. Tas prasītu papildu budžetu aptuveni 25 miljardus Šveices franku (22600000000. Eiro) gadā, kas jāfinansē ar jauniem nodokļiem.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου