Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Šveicarijos balsuoti, už pagrindinio pajamų visiems

Šveicarijos balsuoti, už pagrindinio pajamų visiems


Šveicarijos ateiti šiandien į rinkimus nuspręsti dėl pagrindinio pajamų įvedimo visiems, darbuotojų ir bedarbių, unikalus projektas pasaulyje, kuris sukelia karštas diskusijas šalyje, kur darbo vertė kainą. Tačiau, pasak naujausių apklausų, pasiūlymas pagal nešališkus grupės pateikėte, yra mažai tikėtina, kad balsuoti už.

Nenuostabu, kai vienas prisimena, kad 2012 metais, Šveicarijos jau atsisakė padidinti atostoginiai darbuotojų nuo keturių iki šešių savaičių, bijodamas konkurencingumo praradimą. Populiarus iniciatyva "besąlygiškai pagrindinio pajamų" (IRB) siūlo išmokų mokėjimo kas mėnesį visiems Šveicarijos ir užsieniečių, gyvenančių šalyje, ar jie dirba ar ne.

Pajamų suma, kuri dar turi būti nustatyta, tačiau grupė turėjo iniciatyva siūlo suteikti 2500 Šveicarijos frankų (2,260 eurų) vienam suaugusiajam -very nedideliu kiekiu gyventi Šveicarijoje, ir 650 Šveicarijos frankų kiekvienam nepilnamečiui. Tai reikalauja papildomų biudžeto apie 25 milijardų Šveicarijos frankų (22,6 milijardo. Eurų) per metus, turi būti finansuojama iš naujų mokesčių.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου