Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Swiss att rösta, för grundinkomst för alla

Swiss att rösta, för grundinkomst för alla


Swiss kommer idag till valurnorna för att besluta om införandet av en grundinkomst för alla arbetare och arbetslösa, ett unikt projekt i världen som orsakar het debatt i ett land där arbetsvärde prissatta. Men enligt de senaste opinionsundersökningar, är det osannolikt att rösta det förslag som opartisk grupp.

Inte överraskande när man kommer ihåg att under 2012 hade den schweiziska redan vägrat att öka rätten till semester för arbetstagare från fyra till sex veckor, som fruktade en förlust av konkurrenskraft. Den populära initiativet "för en villkorslös grundinkomst" (RBI) föreslår utbetalning av förmåner varje månad till alla schweiziska och utlänningar som bor i landet, oavsett om de arbetar eller inte.

Mängden inkomster som återstår att fastställa, men gruppen hade initiativet föreslår att ge 2.500 schweizerfranc (2260 euro) per vuxen -Mycket liten mängd för att leva i Schweiz, och 650 schweiziska franc för varje mindre. Detta skulle kräva en tilläggsbudget på cirka 25 miljarder schweiziska franc (22,6 miljarder. Euro) per år, som skall finansieras genom nya skatter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου