Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Syrië: Het leger kondigde aan dat een stad heroverd in de buurt van Hama

Syrië: Het leger kondigde aan dat een stad heroverd in de buurt van Hama


Het Syrische leger heroverde de stad Sorani noorden van Hama, het winnen van de inmiddels uit de handen van de opstandelingen, zei een bron nabij de Syrische strijdkrachten en een niet-gouvernementele organisatie.

"Eenheden van onze krijgsmacht in samenwerking met de krachten van de populaire verdediging herwonnen de controle van de stad Sorani en boerderijen die het omringen," zei de bron.

Paramilitairen uit Syrië en andere landen strijden naast het Syrische leger.

De Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, een NGO gevestigd in Groot-Brittannië, zei dat de opmars van het leger van de stad was met een cover van intense bombardementen van raketten, mortieren en "vaten met explosieven", geïmproviseerde bommen gedaald van helikopters.

Opstandelingen, met inbegrip van jihadisten, hebben verscheidene dorpen in het noorden van de provincie Hama, in het centrum van de dichtbevolkte westelijke Syrië gevangen in de afgelopen weken.

De recente vijandelijkheden in Syrië is felste in het noordwesten van Syrië, met name in Aleppo, gepot het regelen van de rebellen in de buurt van de hoofdstad Damascus en de noordelijke Hama.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου