Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Asylum stratotikous Turken door Duitsland voor de eerste keer


Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigde berichten in de pers volgens welke aanvragen om Turkse burgers te voorzien politiek asiel werden aanvaard.

Volgens de televisiezender WDR, NDR en de "S? Ddeutsche Zeitung", 414 Turkse soldaten, diplomaten, rechters en hoge ambtenaren, waaronder leden van hun families, had politiek asiel aangevraagd in Duitsland. Deze Turkse leger, die in de NAVO dienst in Duitsland alvorens te worden ontslagen door de Turkse regering diende, omdat zogenaamd waren volgelingen van Gulen beweging en hebben doorgaans een diplomatiek paspoort.

Zoals het bekend uit kringen van het Duitse bureau voor migratie en vluchtelingen (Bamf) werd, waren de autoriteiten in afwachting van de uitkomst van het Turkse referendum alvorens een beslissing te nemen. Maar officieel BamF ontkent.

Het asiel aan de Turkse diplomatieke paspoort wordt gezien als bijzonder netelige kwestie van externe data politiek moe van Duitsland en Turkije, konden ze zelfs de langere verergeren. Herinneren dat eind januari heeft de Turkse minister van Defensie Fikri Isik (Fikri Isik) had gevraagd de Duitse regering de verzoeken van Turkse officieren uitdrukkelijk afgewezen.

Bron: WDR, NDR, "? S Ddeutsche Zeitung", Die Welt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου