Τρίτη 9 Μαΐου 2017

İlk kez Almanya tarafından sağlanan İltica stratotikous Türkler


Almanya İçişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarının başvuruları siyasi sığınma kabul edildi sağlamak Buna göre basında çıkan haberleri doğruladı.

televizyon istasyonu WDR, NDR ve "S? Ddeutsche Zeitung" ailelerinin üyeleri dahil, 414 Türk askeri, diplomatlar, hakim ve üst düzey yetkili, göre Almanya'daki siyasi sığınma talebinde bulunmuşlar. Normalde güya Gülen hareketinin takipçileri oldukları için, Türk hükümeti tarafından görevden önce Almanya'da NATO hizmetinde görev yapmış ve bu Türk askeri, diplomatik pasaportum var.

o Göç ve Mülteciler (BAMF) Alman Ofisi çevrelerden tanındı, yetkililer bir karar almadan önce Türk referandum sonucunu bekliyor idi. Ama resmen Bamf reddeder.

Türk diplomatik pasaport için iltica Almanya-Türkiye ilişkilerinin siyasi yorgun, onlar da uzun süre kötüleştirebilir dış verilerin özellikle dikenli bir konu olarak görülmektedir. Ocak ayı sonlarında, Savunma Fikri Isik, Türk Bakan (Fikri Isik) Alman hükümeti açıkça Türk subaylarının taleplerini reddetmiştir talep ettiğini hatırlayın.

Kaynak: WDR, NDR, "? S Ddeutsche Zeitung", Die Welt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου