Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Μακελειό σε διαδήλωση στην Άγκυρα με δεκάδες νεκρούς


Δύο φονικές εκρήξεις συγκλόνισαν την τουρκική πρωτεύουσα -  Πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς και πολλούς τραυματίες
Μακελειό σε διαδήλωση στην Άγκυρα με δεκάδες νεκρούς (Βίντεο & Φωτογραφίες)Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σε σημείο που πραγματοποιούταν διαδήλωση στην Άγκυρα.
Συγκεκριμένα, οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε κεντρική διασταύρωση κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της τουρκικής πρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης από κινήματα της αριστεράς για την «ειρήνη και δημοκρατία» κατά των συγκρούσεων μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και Κούρδων μαχητών στη νοτιοανατολική Τουρκίας.
Πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan, κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες και τουλάχιστον 22 νεκρούς.
Η αιτία των εκρήξεων δεν έχει διευκρινιστεί.
Τούρκοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για «τρομοκρατική επίθεση», ενώ ερευνούν μαρτυρίες ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας.
Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου με τη συμμετοχή των επικεφαλής για την ασφάλεια.
Σύμφωνα με το CNN Turk, οι εκρήξεις φαίνεται ότι έγιναν πριν από μία προγραμματισμένη πορεία ειρήνης για τη διαμαρτυρία κατά των συγκρούσεων μεταξύ του τουρκικού κράτους και Κούρδων στρατιωτών.


Δεκάδες ασθενοφόρα έχουν καταφθάσει στο σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου