Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Syrien: Vågar räder Moskva

Syrien: Vågar räder Moskva

Överstyrman av Rysslands väpnade styrkor sade att det ryska flygvapnet bombade 60 "terroristmål" i Syrien under de senaste 24 timmarna, kommer till en stor upptrappning av strejker i kampanjen som inleddes den 30 september, överlämna ryska nyhetsbyråer.

"Ryska flygplan utförs 67 exits från flygbolaget Chmaimim grunden och 60 bombade terror mål" i Pakala provinser, Latakia, Hama, Idlib och Aleppo, sade Igor General Makousef ställföreträdande chefen för den ryska generalstaben, enligt myndigheterna.

Enligt nyhetsbyrån RIA Novosti det ryska försvarsdepartementet uppgav att träffa högkvarter organisationen Liu al-Haq, dödade 200 rebeller, inklusive två högt uppsatta medlemmar av organisationen Islamic State (IK).

På samma källor, razziorna lanserades av flygplan av den ryska PA i Aleppo regionen dödade 100 andra rebeller.
Samtidigt, sade en icke-statlig organisation som IK marschera och ännu mer närmade Aleppo idag och nådde ett avstånd av ca 10 km. Från den norra delen av den näst största staden i Syrien, har störtade andra organisationer oliktänkande soldater från sina poster.

Aleppo, i norra hårt ansatta landet divideras med juli 2012 mellan regimen, som styr den västra delen av staden, i områden som styr Front Support (Tzampchat al Nosra, arm al-Qaida i Syrien) , har islamiska organisationer allierade med honom och andra rebellorganisationer. Regimen fortfarande kontrollerar områden norr om staden.

"IK hade aldrig kommit så nära till staden Aleppo, är detta den största marschen" till den tidigare ekonomiska huvudstad Syrien, som har ödelagts som striderna där rasade i tre år, till AFP Rummy Abdul Rahman, chef för den syriska observatoriet för mänskliga rättigheter. På samma sätt, i god tid före de jihadister "de dödat dussintals soldater på båda sidor."

Chefen för NGO som har ett brett nätverk av källor i Syrien sade att nu "de jihadister ligger nära frontlinjen med trupper Bashar al-Assad regimen."

Dessutom är jihadister påstås dödade en allmän Revolutionära gardet, specialstyrkor i Irans armé bombarderade militära flygplats Koueires, i den östra delen av Aleppo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου