Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Сесия в отбраната на НАТО:. Тревожен ескалация на руската намеса в Сирия


За Тревожно ескалация на военната намеса на Русия в Сирия, докато Москва подкрепя операции по поддържане на Башар Асад режим, той говори за вв НАТО Йенс Столтенберг, който идва на среща на министрите на членовете на Атлантическия съюз в Брюксел на отбраната.


Както каза Столтенберг, ще анализира последните събития и техните последствия за сигурността на Алианса: "Видяхме въздушни удари изстрелване на управляеми ракети, които видяхме навлязъл в турското въздушно пространство и разбира се те са всички причини за безпокойство ... Ние оставаме в близък контакт с турските власти ".

"НАТО е готов и е в състояние да защити своите съюзници, включително Турция, срещу всяка заплаха. НАТО вече е отговорил чрез увеличаване на капацитета, готовността за разполагане на сили, а в южното крило, включително Турция, "каза той пред репортери, повтаряйки, че въздушните и ракетни атаки срещу Русия са" причини за безпокойство ".

"Ние считаме, че има по-голяма нужда от всякога за инициативи, насочени към намиране на политическо решение на кризата в Сирия", добави ръководителят на НАТО.

Срещата на високо равнище на министрите на отбраната на Атлантическия съюз е била планирана, но най-центриран върху темата за войната в Сирия.

То се провежда в момент, когато Москва ескалира своята военна намеса в Сирия, стартирането ракети срещу ислямската държава, но най-вече осигуряване на необходимата военна подкрепа на силите на Асад да проведе мащабна атака срещу силите на гребец бунтовници в западната Сирия ,

Washington, ръководител на международната коалиция срещу джихадистка държава Ислямска отново подчерта, че не сътрудничи с Русия по време на бомбардировките в Сирия, които министърът на отбраната Аштън Картър, наречени "фундаментална грешка".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου