Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Irak: Använd kemikalie från den islamiska staten fördömde kurderna

Irak: Använd kemikalie från den islamiska staten fördömde kurderna
Blodprover utförda på kurdiska aktivister visat att jihadist organisationen Islamic State utnyttjat senapsgas i en offensiv mot de kurdiska styrkor i augusti, meddelade idag att regeringen i autonoma regionen irakiska Kurdistan.

"Resultaten av blodprover som tagits på 35 kurdiska militanta visade spår av senapsgas" betonade ministeriet för peshmerga, som kallas kurdiska styrkor.

"Under attacken på städerna och Gkoueir Makmour lanserade den islamiska staten cirka 50 granatkastare" enligt samma källa, som redovisas i attacken mot de två städerna i sydvästra Arbil, huvudstad i Kurdistan.

Enligt ministeriet för peshmerga, 37 blaster resulterade i lanseringen av ett vitt pulver och en svart vätska. Trettiofem kurdiska soldater insjuknade efter att de inandas gas och några av dem har evakuerats till sjukhus utomlands.

Ministern vädjade till de länder som kämpar jihadistiska organisationen att erbjuda peshmerga utrustning mot kemiska vapen, med hänvisning till den internationella koalitionen bedriver för ett år flyganfall mot den islamiska staten i Irak.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου