Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Faiman: Inget land kan möta ensam flyktingkrisen

Faiman: Inget land kan möta ensam flyktingkrisen

Det är uppenbart att inget land eller Österrike eller Tyskland kan inte klara ensam i denna utmaning av flyktingkrisen. "

Dessa betonade Österrikes förbundskansler, Werner Faymann, i en intervju med den österrikiska tidningen "Esteraich".

Men österrikiske förbundskanslern tillade att "tillsammans kan EU hantera nu återstår att bevisa det."

Om flyktingregistreringscentra (hot spots) och tvivel om huruvida det kommer att vara redo att verka från slutet av november, Werner Faymann, som tillsammans med premiärministern, Alexis Tsipras, besökte flyktingkatastrofer i Lesvos, pekade han såg på grund av att det finns många brister.

"Det är viktigt att det finns ett beslut på papper, som nu ska bli verklighet och det är bara möjligt om du avsätta större ekonomiska resurser och mer personal", konstaterade Werner Faymann.

Österrikes förbundskansler förklarar att både för sig själv och för den tyska motsvarigheten Angela Merkel, är asyl är en mänsklig rättighet och Europeiska unionen bör göra allt så att folk inte tvingats fly, vilket innebär att du behöver vara noga med att ta bort de orsaker som leder till flykten, och ingen hjälp på plats.

"De som kommer till Europa, skall dels vara införd i hotspots och har rätt till asyl, som ska fördelas rättvist", tillägger Werner Faymann.

Ändå betonar tillsammans med Tysklands förbundskansler anser att slåss för en europeisk lösning, kommer Europeiska unionen att lyckas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου