Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

USA: Undtagelsestilstand erklærede præsident Obama i Florida i forventning om orkanen Matthew

USA: Undtagelsestilstand erklærede præsident Obama i Florida i forventning om orkanen Matthew


Den amerikanske præsident Barack Obama erklærede undtagelsestilstand i staten Florida, der inden for den næste time vil blive påvirket af orkanen Matthew, efterlod mere end 100 dødsfald i sin vej fra Haiti, Den Dominikanske Republik og Cuba.

Med formandens beslutning vil blive frigivet direkte føderale midler til at hjælpe de lokale myndigheder og interne sikkerhedstjenester (DHS) og styring af nødsituationer (Fema) vil foretage koordinering af redningsaktioner, som rapporteret i en erklæring udstedt af Det Hvide Hus.

Matthew, der blev opgraderet til kategori 4 tropisk cyklon (i fem-Safir-Simpson skalaen), bevæger sig nord, ledsaget af voldsomme regnskyl og vinde 220 kilometer i timen. Forventes at ramme Florida sent på aftenen og fortsætte sin rejse langs den amerikanske østkyst, til South Carolina.

Myndighederne har kaldt mere end to millioner amerikanske borgere til at forlade deres hjem på kysten for at være sikker.

I mellemtiden, Tropical Storm Nicole, der påvirker Bermuda, forstærkes og konverteres til en tropisk storm, med vinde af 130 kilometer i timen. Kan styrkes yderligere i de næste 24 timer, men i øjeblikket ikke anses for hensigtsmæssigt at alarmklokkerne ifølge orkanen Information Center (NHC). Nicole er i øjeblikket i den vestlige del af Matthew.

I Bahamas, er beboerne blevet lukket i deres hjem for at undslippe de farvande og vindene og næsten alle turist øhav er forblevet uden elektricitet. New Providence Island, hvor Nassau er hovedstaden, mange beboere sagde, at tagene af deres huse blev revet op med rode af vinden.

Andre beboere i den vestlige og sydlige kyster af øen, sagde, at de er blevet efterladt i mørket, i deres oversvømmede hjem. De var primært folk, der opholdt sig i deres hjem, ignorerer anvisninger myndighederne til at forlade områder med risiko for oversvømmelse.

Selv de lokale meteorologer, placeret på krig fod, tvunget til at forlade deres kontor i Nassau lufthavn og overført med brandbil i andre, mere sikre bygninger.

Øens gader er foret med væltede træer og mange mure og hegn ødelagt.

Hotellet Atlantis Beach Tower, facaden af ​​som blev opløst, kunderne samledes i receptionen og et mødelokale. "Vi kunne mærke vinden presser stadigt højere. Først forlod lidt, trods alt glasfacade blev kuldegysninger," sagde en embedsmand.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου