Σάββατο 8 Απριλίου 2017

De Oezbeekse hoofdverdachte voor de aanslag in Stockholm, waar de 4 mensen stierven



Een 39-jarige Oezbeekse die al in hechtenis, gemeld aan de vrachtwagenchauffeur die in menigte van voetgangers in het centrum van Stockholm neergestort, het doden van vier mensen en het verwonden van 15, werd nu bekend door de politie te zijn.

De man, die naar de Zweedse inlichtingendiensten bekend stond als een marginaal iemand zonder duidelijke banden met extremistische organisaties wordt vermoed dat voetgangers geveegd op een drukke winkelstraat voor de zware voertuigen bij de ingang van een winkelcentrum bereiken.

"Niets wijst erop dat we blijven de verkeerde persoon, integendeel, verdenkingen zijn versterkt tegen hem als het onderzoek gaat verder", aldus Dan Eliasson, hoofd van de nationale politie van Zweden, op een persconferentie vandaag.

De man lijkt alleen te hebben gehandeld, maar "kunnen we op dit moment niet uitsluiten dat de mogelijkheid van betrokkenheid van meerdere personen," benadrukte hij.

"We ontvangen informatie vorig jaar door de inlichtingendiensten, maar we hadden geen verband met extremistische kringen niet vinden" verteld vanuit de zijkant van het hoofd van de veiligheidsdienst Sapo Anders Tonrmpergk.

Bovendien, het hoofd van de nationale politie van het land toe te voegen dat er "duidelijke overeenkomsten" met de aanval vorige maand in Londen.

Momenteel is er geen organisatie de verantwoordelijkheid voor de aanslag in Zweden heeft beweerd.

De politie kondigde ook aan dat een verdacht apparaat werd gevonden in het voertuig, maar niet weet om deze tijd als het een geïmproviseerd explosief, zo meldde de staatstelevisie netwerk SVT.

De autoriteiten van Stockholm, waar de vlaggen wapperen halfstok in gebouwen, alsmede het parlement en het paleis, meldde dat 10 mensen, onder wie een kind, onder behandeling blijven. Twee volwassenen zijn overgebracht naar de intensive care unit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου