Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Minstens 58 doden uit de raid met giftige gas in Syrië


Ze bereikten 58 doden uit de luchtaanval tegen de stad onder controle van de rebellen Ceyhan Khan, de provincie Idlib, in het noordwesten van Syrië. Onder de 11 kinderen, volgens de Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

"De slachtoffers overleden nadat ze naar het ziekenhuis vervoerd. Waren burgers in hun geheel ", aldus Observatory directeur Rami Abdelrahman. De Syrische oppositie beschuldigde de Bashar al Assad-regime luchtaanval tijdens die van oordeel is dat schelpen werden gebruikt in giftig gas en verzocht dringende bijeenroeping van de Veiligheidsraad en initiatie.

Tot op dit moment is er geen aankondiging van Damascus voor de aanval.

Volgens Human Rights Watch, de dood van 58 als gevolg van verstikking, maar tot nu toe is er geen bewijs voor de identificatie van het gebruikte gas. Tientallen andere inwoners van de stad last van ademhalingsproblemen en andere symptomen.

Gebombardeerd het ziekenhuis dat slachtoffers van "giftige aanval" ontvangen

Het ziekenhuis ontving de slachtoffers van de "toxische aanval" vandaag in het noordwesten van Syrië gebombardeerd en leed zware verliezen, meldde de correspondent van de Franse Press Agency (AFP).

De journalist liggend op de grond meldde dat het bombardement was gericht afdeling van het ziekenhuis en zag artsen loopt te ontsnappen via het puin. Op dit moment is het niet mogelijk om vast te stellen of er slachtoffers.

Hoge Syrische functionaris ontkent dat het leger aangevallen met giftig gas tegen Idlib

Senior officier in het Syrische leger ontkende vandaag berichten dat het leger lanceerde een aanval met giftige gas tegen het gebied onder de controle van de rebellen in de noordwestelijke provincie Idlib, Syrië.

"Dit is niet gebeurd en zal nooit gebeuren, niet nu en niet eerder," zei een legerofficier in het Chinese persbureau Xinhua op voorwaarde van anonimiteit.

Eerder, het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zei dat gevechtsvliegtuigen over de verrichte zware luchtaanvallen onder de controle van rebellen Han Seihun stad op het platteland van de provincie Idlib, het doden van 58 mensen, voornamelijk burgers.

De oppositie beschuldigde de Syrische luchtmacht die achter de aanval.

Maar een hoge Syrische functionaris, die anoniem wenst te worden genoemd, zei dat de rebellen zijn degenen die giftig gas te gebruiken tegen burgers om het Syrische leger beschuldigen.

De officier beweerde ook dat de oorspronkelijke ramingen laten zien dat in Idlib geblazen een chemische wapens depot behorende tot de rebellen.

Ondertussen andere activisten zeiden dat ze raket trof het ziekenhuis waar de gewonden werden gehospitaliseerd aanval van luchtaanvallen in Khan Seihun.

Met name "bezorgd" door de OPCW informatie om chemische wapens te gebruiken in Idlib

De Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW), uitgedrukt vandaag zijn "diepe bezorgdheid" na de aanval met chemische stoffen uit die gedood ten minste 58 mensen en andere 170 gewond geraakt bij een bolwerk van opstandelingen en jihadisten in het noordwesten van Syrië.

De OPCW, gevestigd in Den Haag, in een verklaring zei dat "diep bezorgd over de vermeende aanval met chemische wapens" made in Khan Seihun, een regio in het zuiden van de provincie Idlib. "Op dit moment is het Agentschap" verzamelt en analyseert informatie uit alle beschikbare bronnen "en zal dan aankondigen haar conclusies.

Medische bronnen in Khan Seihun, een beroep op de Syrische Observatorium voor de Mensenrechten meldde dat de slachtoffers had flauwvallen, braakte of had schuim op de mond. Onder de doden zijn ten minste 11 kinderen.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου