Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Brussel en Washington veroordeling van de nieuwe raket-test Pyongyang

Brussel en Washington veroordeling van de nieuwe raket-test Pyongyang

Noord-Korea moet de "illegale" ballistische raketten programma te beëindigen, is het enige nut van die toenemende spanningen in de regio, waarschuwde de Europese Unie vandaag de dag, na het testen van drie ballistische raketten die Pyongyang ging vandaag.

Noord-Korea "moet ophouden alle raketlanceringen (...) en de ballistische programma definitief en onherroepelijk te verlaten", op een manier die kan worden geverifieerd door de internationale gemeenschap, de EU zei in een verklaring van Brussel .

De Verenigde Staten van haar kant veroordeelde ook de raket tests en een hoge ambtenaar zei dat Washington zou werken aan "het versterken van de vastberadenheid" van de internationale gemeenschap en om Pyongyang verantwoording voor haar daden te maken.

"Vandaag de dag, onzorgvuldig lanceringen uit Noord-Korea een bedreiging vormen voor de burgerluchtvaart en de maritieme handel in de regio. We blijven keihard in onze inzet voor de verdediging van onze bondgenoten tegen deze bedreigingen," de Amerikaanse functionaris.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου