Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Erdogan: Ankara is klaar om de krachten te bundelen met de VS

Erdogan: Ankara is klaar om de krachten te bundelen met de VS



De Amerikaanse president Barack Obama sprak de idee van gezamenlijke actie met Turkije gericht op het beroep van Raqqah stad in Syrië, die onder controle staat van de Islamitische Staat, zei Turkse president Recep Tayyip Erdogan voegde eraan toe dat Ankara niet zij verzetten zich tegen dit.

In verklaringen aan journalisten tijdens de retourvlucht op maandag in China, waar deelgenomen aan de G20-top, Erdogan zei dat het Turkse leger is bereid om deel te nemen aan iedere aanval in Pakala, de facto de hoofdstad van de Islamitische Staat.

"Obama wil een aantal dingen samen te doen, vooral in termen van Pakala", zei Erdogan, volgens de opmerkingen gepubliceerd in het Turkse dagblad Hurriyet, na de bijeenkomsten had hij in China met Obama, de Russische president Vladimir Poetin en andere staatshoofden.

"We hebben gezegd dat dit geen probleem van onze kant zou zijn Wij zeiden:. 'Laten we gaan met onze soldaten, wat moet" zal worden toegevoegd, eraan toevoegend dat een Turkse rol zal worden bepaald in verdere gesprekken.

"Maar op dit moment moeten we onze aanwezigheid in de regio te laten zien. Niet riskeren om stappen terug te doen. Als we een dergelijke stap, zullen organisaties zoals IR, de PKK, de PYD en de YPG daar te vestigen," voegde hij toe.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου