Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Quartet in Berlijn over de Oekraïense crisis

Quartet in Berlijn over de Oekraïense crisis


De Oykranos Proedros Porosenko Peter ingestemd met een vergadering "in de vorm van Normandië ', zoals dat heet, in Berlijn vandaag 19 oktober, die Rusland, Duitsland, Frankrijk en Oekraïne zal betrekken bij het conflict in het oosten van Oekraïne te bespreken, verklaarde een in Kiev goedgekeurde mededeling.

De gevechten tussen de Oekraïense troepen en gesteund door Rusland rebellen op zoek naar autonomie in de regio hebben geleid tot de dood van meer dan 9600 mensen sinds 2014, ondanks de wapenstilstand in Minsk de hoofdstad van Wit-Rusland overeengekomen.

De Porosenko overeengekomen om de gesprekken tijdens het telefoongesprek met de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande te sluiten, het verwijst naar de verklaring van het voorzitterschap.

"De partijen zijn overeengekomen op een bijeenkomst van de staatshoofden in Normandië vorm in Berlijn op 19 oktober, om druk uit te oefenen op Rusland om het beveiligingspakket vervullen" van de Minsk overeenkomsten, volgens de verklaring.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου