Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Пх. Могкерини: Србија ће добити ЕУ је положај Британије


Србија може да постане једна од земаља која ће заменити државу напушта Европској унији, изјавио је комесар ЕУ за спољне послове и сигурносну политику Федерица Могкерини, током говора у Скупштини Србије.

Шеф европске дипломатије, почео је свој говор са речима "Поштовани посланици за мене је велика част бити у земљи у којој се осећам као дом" на српском језику, али под цхеерс посланика Српске радикалне странке који су узвикивали пароле против Европске уније. Исто али не плашите, наставио свој говор уверавајући тело које ће Србија постати једна од земаља ЕУ

"Гледајући у будућност Европске уније, моја порука у Србији и широм региона је да ЕУ не само да ће се састојати од 27 земаља чланица", рекао је Могкерини наглашавајући да, "У месту земљи која има ЕУ ће донети нове земље, а Србија ће бити једна од њих. Верујем да ЕУ није комплетна, јер Србија и друге земље западног Балкана су ван наше породице, Балкан је срце Европе. "

Шеф европске дипломатије, упућеном премијеру Србије Александра Вучића, коме се захвалио, рекао да је Србија остварила значајан напредак на путу ка ЕУ, посебно у вези са тим отворила нова поглавља у преговорима о приступању, а то је омогућено захваљујући његова активност и одлучност.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου