Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Rohan-Erdogan bijeenkomst om de spanningen in Iran en Turkije te bezweren



De Iraanse president Hassan Rohan en zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan vandaag overeengekomen om te werken aan de betrekkingen tussen de twee landen te verbeteren, en om samen te werken met elkaar, in de strijd tegen het terrorisme, ondanks de verklaringen die werden uitgewisseld tijdens verleden in levendige stijl van de leiders van de twee rivaliserende landen.

Teheran en Ankara ondersteunen van tegenover elkaar gelegen zijden in de oorlog die plaatsvinden in Syrië, de sjiitische Islamitische Republiek Iran om de regeringstroepen van de Syrische president Bashar al-Assad en Turkije, die overwegend soennitische bevolking te ondersteunen om de krachten van de Syrische oppositie te steunen .
Vorige maand, president Erdogan en de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu beschuldigde Iran van het proberen te destabiliseren Syrië en Irak en sektarisme, met Teheran reageren klitefontas Turkse ambassadeur in Iran.

In een aparte reactie op beschuldigingen van Ankara, Rohan zei vandaag, op basis van de Iraanse staat persbureau IRNA dat "Iran steunt de territoriale integriteit van de perifere landen. . . met name Irak en Syrië. "
"Het oplossen van politieke verschillen (tussen Irak en Turkije) kunnen leiden tot stabiliteit in de regio", zei de Iraanse president tijdens zijn ontmoeting met Erdogan in de marge van een vergadering van de economische samenwerking die plaatsvinden in de hoofdstad van Pakistan, Islamabad.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου