Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Inrikesministeriet talesman sade att det är för tidigt att klargöra motiven för attacken.

Dead en polis och en av de två angriparna väpnat angrepp i Paris

Minst en polis ihjäl av väpnat angrepp hände sent på natten i centrala Paris, två dagar innan det franska presidentvalet, enligt vad poliskälla till Reuters.

Som rapporterats av polisen Association i Twitter-konto, var polis dödades av skottlossning som gärningsmannen var i fordonet stannade vid rött ljus.

Enligt källan var en beväpnad gärningsman av attacken kända för myndigheterna, medan samma källa talade om skottlossning som inträffade minst en halv timme efter den inledande händelsen på en annan plats i närheten av Champs-Elysées.

Polisutredningar pågår i östra delen av Paris i huset av förövaren som dödades under attacken.

Avdelningen anti-terrorism inlett en utredning av attacken, enligt åklagarmyndigheten.

Det franska inrikesdepartementet har tagit ökade säkerhetsåtgärder i Paris och meddelade att tunnelbanestationer på rad 1 i närheten av Champs Elysees förbli stängd.


Tidigare polisen talade om en trolig "terrordåd", men tre poliskällor öppen möjligheten att attacken var ett väpnat rån. Inrikesministeriet talesman sade att det är för tidigt att klargöra motiven för attacken.

Enligt vad han sade ett ögonvittne, fick en man ut ur bilen och började skjuta med en "Kalashnikov" till polisen.

En arresteringsorder för en andra misstänkt i attacken i centrala Paris

Den franska polisen utfärdade en arresteringsorder för den andra aktören i den väpnade attacken som ägde rum sent på natten i centrala Paris, enligt en poliskälla. Källan tillade att andra misstänkte kom till Frankrike via tåg från Belgien.

Sina kondoleanser till folket i Frankrike uttryckte president Trump, talar om en "terroristattack"

Den väpnade attacken hände sent idag i centrala Paris som en "terroristattack", sa Obama Donald Trump, som uttrycker hans "kondoleanser till det franska folket."

"Detta är en riktig hemsk sak som händer verkar vara en terroristattack", sade republikanska president en fråga ställdes vid en gemensam presskonferens med italienska hade Tzentiloni Paulo premiärminister i Vita huset.

"Han avslutar bara aldrig", tillade Trump, betonade att "vi måste vara stark."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου