Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Aan de voet van de Turkse autoriteiten voor jihadisten

Aan de voet van de Turkse autoriteiten voor jihadisten



De derde van de verdachten zijn gebracht als vermeende leden van de Islamitische Staat in Turkije sinds 2013 zijn buitenlanders.

Volgens Hurriyet, geciteerd door ambtenaren van de politie niet genoemd, hebben in totaal 2545 verdachten gevonden in de handen van de autoriteiten in het kader van de strijd tegen het terrorisme operaties tegen de jihadisten. Van deze 810 zijn van andere nationaliteiten.

De Turkse veiligheidstroepen prosigagan 230 verdachten in 2013, van wie er 78 werden gearresteerd en in de gevangenis zitten. In 2014, het aantal verdachte links naar Islamitische Staat groeide en bereikte de 615. Onder hen waren 247 buitenlanders. Van de 87 gevangen, de 21 waren van andere nationaliteiten. Tot slot, in 2015 gevonden in de handen van de beginselen 1700 en 492 zijn uit andere landen. Een totaal van 95 buitenlanders ging de gevangenis.

De ambtenaren die aanwijzingen gaven gaf geen informatie over de nationaliteit van de verdachten. Tijdens de contra-terrorisme operaties, de politie in beslag genomen grote hoeveelheid wapens en munitie.

Het werd ook bekend dat ondanks het feit dat de bloeddorstige jihadisten hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor een aantal aanslagen in Turkije, maar de autoriteiten van mening dat een aantal van hen waren strijders van de Islamitische Staat.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου