Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Bataklan: 82 mirušie

Sešās dažādās vietās, kļuva par teroristu uzbrukumi pēdējā naktī Parīzē, no kuras mirušajiem bija, saskaņā ar policijas avotiem jaunāko akciju pie 127 un ievainoti ir aptuveni 180, no kuriem 80 ir "absolūti ārkārtas situāciju."

Uzbrukumi notika netālu no Stade de France, ziemeļu nomalē Parīzē un uz austrumiem no Francijas galvaspilsētas, vietās, kur daudzi cilvēki apmeklē brīvdienās, netālu no Place de la Repimplik (laukumā Republikas), kas savākta 1,5 miljoni cilvēki pēc teroristu uzbrukumiem janvāra.

Bataklan: 82 mirušie

Daudzi bruņoti vīri ar nosegtu seju iebrukt aptuveni 21:20 pēc vietējā laika (22:20 GMT) un sāk šaut kliegšana Allah Akbar izklaides zālē Bataklan, kur tas parādās amerikāņu joslu Eagles of Death Metal.
Tur ķīlnieku gandrīz trīs stundas. Vismaz 82 cilvēki ir nogalināti.

"Viņi skaidri dzirdēju, kā pateikt ķīlniekus" vainot Holands, vaino savu prezidentu, nevajadzētu iejaukties Sīrijā ". Viņi teica, ka arī uz Irāku, "viņš teica 35 gadus vecais Pierre Zanaszak, ražotājs televīzijas un radio, kas bija telpā.

Policija uzsāka reidu īsi pirms 00:30 pēc vietējā laika (1:30 GMT), kas tika pabeigta ap 01:00 pēc vietējā laika (02:00 GMT).

Četri veicēji uzbrukumu ir miruši. Trīs no tiem pēc spridzināšanai sprāgstvielu, kas bija sasprādzētas.

Stade de France: 4 miris

Vienlaikus ar uzbrukumu Bataklan, pirmais sprādziens notika pie 21:20 pēc vietējā laika (22:20 GMT) ar Stade de France, kur tiek plānota finālā eiro, kas notiks 2016. gada jūlijā.

Francijas prezidents Fransuā Olands, kurš bija skatīties futbola spēles starp Franciju un Vāciju, nekavējoties tika izņemts no skatuves, un policija izveidojuši drošības kordona pie ieejām un izejām no stadiona.

Trīs sprādzieni notikuši kopumā ap šo sporta kompleksā. Viens cilvēks tika nogalināts, jo trīs pašnāvnieki.

R de Sharon: 18 mirušie

Parīzē austrumos, jo Sharon ielā, 18 cilvēki zaudēja dzīvību apstākļos, atgādina kara.

Cilvēks teica, ka viņš dzirdēja šāvieniem par "diviem, trīs minūtes", "ieroču pārrāvumi." "Es redzēju daudz līķu gulēt uz zemes, applūst asinīs," viņš teica.

Pēc viņa teiktā, kafejnīca un japāņu restorāns, kas atrodas tieši priekšā pils sieviešu, ir kļuvuši par mērķi par šo uzbrukumu.

PL Alimper: vismaz 12 miruši

Nedaudz tālāk uz ziemeļiem, shootout notika krustpunktā Bisset un Alimper pie Le Petit Cambodge restorānā. Ziņojums: Vismaz 12 miruši.

"Tas bija nereāls, visa pasaule bija samazinājies uz grīdas, neviens bija pārvietojas," viņš stāstīja sievieti.

"Valdīja ļoti kluss, cilvēki nesaprot, kas notiek. Jauneklis nesa rokās maza meitene. Tas izskatījās miris, "viņš piebilda.

R de la Fontaine, ROI: vismaz 5 miruši

Pāris simtu metru attālumā no Bataklan ielā Fontaine Roy, mērķis teroristiem bija picērija, La Casa Nostra. Pieci cilvēki tika nogalināti ar apšaudi no vairākām "automātiskā šaujamieroča", saskaņā ar vienu aculiecinieks, 35 gadus Mathieu.

"Vismaz pieci miruši atrodas ap mani, un citiem uz ceļa, asinis visur. Es biju ļoti laimīgs. "

Boulevard Voltaire: Miris

Uzbrukums notika un Voltaire Boulevard, netālu no Bataklan. Dead ir Kamikaze.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου