Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Оружани напад на хотел у Сомалији - Дванаест мртвих

Оружани напад на хотел у Сомалији - Дванаест мртвих



Најмање 12 људи је погинуло у нападу који се догодио у недјељу ујутро у великом хотел у Сомалији главни град Могадишу, одговорност предузете од стране исламистичке групе Ал Семпамп.

У борци Ал Семпамп разнео ауто бомбу на улазу хотела отворити пролаз и бити у стању да продре у зграду, полиција је изјавила.

"Имамо око 12 мртвих", рекао је полицијски званичник Ампнтоулрацхинт Нтацхир. "Нападачи разнео ауто бомбу да отвори пролаз и ушао у хотел", објаснио је он.

Очевици су такође известили видели много лешева након експлозије замке аутомобила.

"Дошло је до огромне експлозије и онима који су близу улаза у хотел убијено", рекао је Мухамед Исмаил, очевидац који је био близу тачке експлозије.

Одговорност за напад преузео најаву као семпамп који траже да збаци владу коју подржава Запад Могадишу и имају у прошлости су нападе на хотеле у сомалијском главном граду.

Представник комуникација семпамп додаје да су борци организација и даље боре унутар хотела Сахафи, који обично бораве државних службеника и привредника.

"Муџахиди преузели контролу над хотелских Сахафи, где живе отпаднике и хришћанске освајаче", каже Абдулазиз Абу Мусаб у саопштењу исламистичке групе.

Међутим, војна сила Афричке уније у Сомалији (мисија АМИСОМ), која се бори за семпамп поред Сомалије владе, демантовао ову информацију, водећи рачуна да има потпуну контролу над хотела.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου