Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Bruņots uzbrukums viesnīcā Somālijā - Twelve miris

Bruņots uzbrukums viesnīcā Somālijā - Twelve miris



Vismaz 12 cilvēki gājuši bojā uzbrukumā, kas notika svētdienas rītā lielā viesnīcā Somālijas galvaspilsētā Mogadišu, atbildību par islāmistu grupas Al Sempamp uzņēmusies.

Par Al Sempamp kaujinieki uzspridzināja automašīnu bumbu pie viesnīcas ieejas, lai atvērtu šķērsošanu un varēs iekļūt iekšā ēkā, policija paziņoja.

"Mums ir aptuveni 12 miris," sacīja policijas amatpersona Ampntoulrachint Ntachir. "Uzbrucēji uzspridzināja automašīnu bumbu, lai atvērtu šķērsošanu un devās iekšā viesnīcā," viņš paskaidroja.

Aculiecinieki ziņoja arī redzēt daudz līķu pēc sprādziena uz slēpto notverto auto.

"Tur bija milzīgs sprādziens un tiem, kas ir tuvu viesnīcas ieejas tika nogalināti," sacīja Mohammed Ismael, aculiecinieks, kurš bija tuvu punktu sprādzienu.

Atbildība par uzbrukumu uzņēmās paziņojumu par sempamp, kas cenšas gāzt valdību atbalstīto rietumiem no Mogadišu un agrāk veikti uzbrukumi viesnīcām Somālijas galvaspilsētā.

Paziņojumā pārstāvis sempamp piebilst, ka kaujinieki organizācija joprojām cīnās iekšā viesnīcas Sahafi, kas parasti uzturas ierēdņiem un uzņēmējiem.

"The Mujahideen pārņēma kontroli viesnīcu Sahafi, kur dzīvo atkritējus un kristiešu iekarotāji," saka Abdulaziz Abu Musaba uz paziņojumu par islāmistu grupas izdota.

Tomēr militārais spēks Āfrikas Savienības Somālijā (AMISOM), kas cīnās sempamp līdzās Somālijas valdību, noliedza šo informāciju, pārliecinoties, ka tā ir pilnīga kontrole par viesnīcā.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου