Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Ginkluoto užpuolimo ant Somalyje viešbutis - Dvylika miręs

Ginkluoto užpuolimo ant Somalyje viešbutis - Dvylika miręs



Bent 12 žmonių žuvo užpuolimo, įvykusio sekmadienio rytą didelėje viešbučio Somalio sostinėje Mogadiše, atsakomybė, kurį atlieka islamistų grupuotė "Al Sempamp.

Al Sempamp kovotojai susprogdino automobilių bombą viešbučio įėjimo atidaryti praėjimą ir galės prasiskverbti į pastato vidų, policija nurodė.

"Mes turime apie 12 miręs", sakė policijos pareigūnas Ampntoulrachint Ntachir. "Užpuolikai susprogdino bombą automobilių atidaryti praėjimą ir nuėjo į vidų viešbučio" aiškino jis.

Liudininkai taip pat pranešė, matau daug lavonų po min-įstrigę automobilyje sprogimą.

"Ten buvo didžiulis sprogimas ir tiems, kurie yra arti įėjimo į viešbutį žuvo", sakė Mohammedas Izmaelis, liudytojų, kuris buvo netoli sprogimo taško.

Atsakomybė už išpuolį paėmė pranešimą kaip sempamp, kurie siekia nuversti vyriausybę, kurią remia Mogadišo Vakarus ir praeityje padarė išpuolius viešbučių Somalio sostinėje.

Komunikate atstovas sempamp priduria, kad kovotojai organizacija vis dar kovoja viduje viešbučio Sahafi, kuris paprastai gyvena valstybės tarnautojus ir verslininkus.

"The Mujahideen užvaldė viešbučių Sahafi, kur gyvena išdavikus ir krikščionių užkariautojai", sako Abdulaziz Abu Musabas į pareiškimą dėl islamistų grupuotė išduotas.

Tačiau karinė jėga Afrikos Sąjungos Somalyje (AMISOM), kuri kovoja sempamp kartu su Somalio valdžia, paneigė šią informaciją, todėl įsitikinkite, kad ji visiškai kontroliuoti viešbučio.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου