Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Frankrijk en Duitsland presenteren hun plannen voor de Europese defensie

Frankrijk en Duitsland presenteren hun plannen voor de Europese defensie

Frankrijk en Duitsland wordt verwacht dat zij hun voorstel - voor de gemeenschappelijke verdediging van het meest ambitieuze project van de Europese Unie in de afgelopen twee decennia - en een inspanning leveren om sceptische Oost-Europeanen te overtuigen en om een ​​botsing met Groot-Brittannië voor de toekomst te voorkomen de verdediging nadat beide partijen krijgen "scheiding."

EU-ministers van defensie, onder wie Michael Fallon van Groot-Brittannië, zal de Frans-Duitse voorstellen om de brede waaier van ideeën te verwerken tot een coherente strategie in staat is in december op de top aangenomen geven.

Groot-Brittannië, die volledig stemrecht behoudt tot het verlaten van de EU, dringt erop aan dat Berlijn en Parijs niet de NAVO plannen moeten verzwakken. De positie van de band in Polen en de Baltische staten.

Voorstellen zoals de verdeling van de nationale middelen, verdieping van de samenwerking in de Europese missies en de oprichting van een gemeenschappelijk Europees hoofdkwartier belicht de meest tastbare manier waarop overheden van plan om een ​​sterkere integratie op het gebied van defensie na de stemming in het voordeel van Brexit promoten.

Deze ideeën dateren van het einde van 1990. De Frans-Duitse plan beoogt om de capaciteit van de EU om actie te versterken zonder de Amerikaanse steun voor crises en uitdagingen aan haar grenzen van falende staten als het agressieve beleid Rusland.

Europese militaire kosten een fractie van die van de Verenigde Staten en een aantal landen, waaronder Groot-Brittannië, Estland en Griekenland, de uitgaven van grote hoeveelheden aan defensie.

"Het initiatief is bedoeld voor een sterk Europa", zei de Duitse minister van Defensie, Ursula von der Laien. Europa "wil ook goede relaties met Groot-Brittannië in de toekomst, met name op het gebied van defensie," voegde hij eraan toe te spreken persbureau Reuters bij de Raad van ministers.

Groot-Brittannië, in tegenstelling tot deze plannen voor de komende jaren, en alleen het idee van een leger dat zal worden beheerd vanuit Brussel, het lawaai. Maar Frankrijk, die samen met Groot-Brittannië is de grootste militaire macht in Europa, ziet nu een kans om leiderschap uit te oefenen als Londen niet langer kan vormt obstakels.

Een van de voorstellen is de verhoging van de Europese uitgaven aan militaire missies, de gezamenlijke ontwikkeling van middelen, zoals helikopters en onbemande onbemande vliegtuigen (UAV's), de uitbreiding van de vredesmissies in het buitenland en de ontwikkeling van een verbetering van de bescherming tegen hackers die namens staten.

In Bratislava, zal de Europese Commissie ook het voorstel om gemeenschappelijke obligaties voor de verdediging te geven in te dienen, om de fondsen voor onderzoek en ontwikkeling te verkrijgen.

Echter, deze plannen niet doorgaan, ondanks hun nieuwe impuls.

Londen heeft een bericht dat zij haar belangen op het gebied van defensie zal verdedigen zolang het binnen de EU blijft, en is van mening dat de ambities van de 27 middelen van de NAVO kan verwijderen. Groot-Brittannië rekent op de steun van de Polen, die zich zorgen maakt over de mogelijke verzwakking van de Noord-Atlantische Oceaan is ook. De meeste EU-landen, waaronder Duitsland en Frankrijk, zijn beiden lid van de coalitie onder leiding van de VS en de troepen zowel in Europa als in de NAVO snelle reactie-eenheid dragen.

De diplomatieke uitdaging in Bratislava zal zijn om Londen te overtuigen dat een sterkere EU-defensie is in het belang van de NAVO, in Urmia Paet, de voormalige Estse minister van Buitenlandse Zaken, momenteel MEP Group Policy liberale EP.

De EU moet ook het Verenigd Koninkrijk, een van de Europese landen die in staat zijn om grote militaire missies te leiden zijn, als een partner.

"De NAVO moet voldoende steun en Groot-Brittannië ziet een aantal dimensies van de ambities van de EU relevant beschouwd, bijvoorbeeld over veiligheid terrorisme en cyber," zei Paet zei. "We hoeven alleen maar dubbel werk te voorkomen."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου