Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

De Schaeuble nieuw leven ingeblazen het debat over de rente in het licht van Draghi bezoek aan Berlijn

De Schaeuble nieuw leven ingeblazen het debat over de rente in het licht van Draghi bezoek aan Berlijn


Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble vandaag opgeroepen tot dringende maken van structurele hervormingen om de groei te stimuleren en het tijdperk van de lage rente, een dag af te sluiten voordat parlementsleden roepen de president van de ECB Mario Draghi om het monetaire beleid los.

Zijn opmerkingen weerspiegelen de heropleving van de spanning tussen de grootste economie in Europa en de centrale bank van de eurozone, die in de afgelopen jaren heeft geleid tot agressieve renteverlagingen en heeft gekanaliseerd meer dan een biljoen. euro in de economie door middel van aankoop van activa.

Maar met de groei in de eurozone te worden gematigd en de inflatie nauwelijks boven nul, ver beneden het streefniveau in de buurt van 2%, de ECB heeft weinig te tonen voor zijn inspanningen, en critici beweren dat de monetaire beleid heeft zijn grenzen bereikt.
In een artikel gehost op conservatieve Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung, Schaeuble zegt dat de rente zeer laag en zijn een oorzaak van ernstige en redelijke zorg.

"We kunnen deze fase van de lage rente achter ons niet laten alleen als we meer duurzame groei in Europa", aldus Schaeuble. "We zullen dit niet bereiken als we blijven bewegen op oude paden met nieuw geld, maar alleen als we van koers veranderen."
Zij hebben behoefte aan meer structurele hervormingen in Europa en de regeringen moeten beginnen "avastakta hoge schulden" ze om ze beter bestand tegen externe schokken te verminderen, zei Schaeuble.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου