Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Den Schaeuble rekindled debatten om rentesatserne med henblik på Draghi besøg i Berlin

Den Schaeuble rekindled debatten om rentesatserne med henblik på Draghi besøg i Berlin


Tyske finansminister Wolfgang Schäuble i dag opfordrede til presserende foretage strukturelle reformer for at stimulere væksten og for at afslutte æra af lave renter, en dag før parlamentsmedlemmer tilkalde formanden for ECB Mario Draghi at miste pengepolitikken.

Hans kommentarer afspejler en genoplivning af spændingerne mellem den største økonomi i Europa og centralbanken i euroområdet, der har udviklet sig til aggressive rentenedsættelser i de senere år og har kanaliseret over en billion. euro i økonomien gennem obligationsopkøb.

Men med væksten i euroområdet at være moderat og inflation næppe over nul, langt under målværdierne tæt på 2%, at ECB har lidt at vise for sin indsats, og kritikere hævder, at den monetære politik har nået sine grænser.
I en artikel hostes på konservativ tyske avis Frankfurter Allgemeine Zeitung, Schaeuble siger, at renten er meget lav, og er en årsag til alvorlig og rimelig bekymring.

"Vi kan ikke lade denne fase af lave renter bag os, hvis vi har mere bæredygtig vækst i Europa," siger Schaeuble. "Vi vil ikke opnå dette, hvis vi fortsætter med at bevæge sig på gamle stier med nye penge, men kun hvis vi ændre kurs."
De har brug for mere strukturelle reformer i Europa og regeringerne skal begynde at reducere "avastakta høj gæld" dem til at gøre dem mere modstandsdygtige over for eksterne chok, sagde Schaeuble.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου