Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

De Amerikaanse inreisverbod kan worden verlengd, waarschuwt de overheid


Sommige van de zeven islamitische landen in de president Donald Trump decreet over immigratie vermeld waarschijnlijk niet gauw komen van deze lijst van verboden, verklaarde vandaag de interne veiligheid Minister John Kelly.

In een persbericht interview Kelly, echter, zei dat de burgers van de zeven landen met een dubbele nationaliteit zal worden toegestaan ​​om de VS in te voeren als zij gebruik maken van het paspoort van het land wordt niet beïnvloed door de maatregel.

De nieuwe minister werd gevraagd over de ondertekening door president Trump afgelopen vrijdag decreet, dat de toegang tot de VS ontzegd aan allen die afkomstig zijn uit Iran, Irak, Libië, Somalië, Soedan, Syrië en Jemen 90 dagen en vluchtelingen toegang voor 120 dagen.

Het decreet veroorzaakte verwarring op luchthavens over de hele wereld, alsmede de douane en luchtvaartmaatschappijen proberen om de nieuwe regelgeving te interpreteren. Velen brachten de rechter tegen het besluit is fel bekritiseerd door de Democraten van organisaties voor de mensenrechten, alsmede de westerse landen, de VS bondgenoten.

Sinds de inwerkingtreding van het decreet de toegang geweigerd tot de VS op 721 reizigers van de zeven hierboven genoemde, zoals genoemd door Kevin MakAlinan, de waarnemend waarnemend hoofd van Customs and Border Protection Service landen.

Kelly van zijn kant merkte op dat de federale ambtenaren en immigratiediensten voldoen aan rechterlijke beslissingen inzake immigratie en niet opzettelijk schenden of willens en wetens.

De Trump besluit kan ineffectief blijken, omdat het "blind" is genomen, beschouwt de VN-secretaris-generaal Guterres

De VN-secretaris-generaal Antonio Guterres bekritiseerde vandaag de anti-immigrant ordonnantie van de nieuwe president van de Verenigde Staten van Amerika die samen zeven islamitische landen is gericht op burgers, benadrukt dat de maatregelen die "blind" is er een risico dat ineffectief.

Alle landen "het recht of plicht om hun grenzen te controleren om te voorkomen dat het invoeren van (op hun grondgebied) leden van terroristische organisaties," legde hij in een verklaring gegeven aan de VN-secretaris-generaal van de publiciteit, maar benadrukte dat de maatregelen deze aangenomen "kan niet worden gebaseerd op enige vorm van discriminatie op grond van religie, etnische afkomst of nationaliteit."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου