Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

USA inreseförbud kan förlängas, varnar regeringen


Några av de sju muslimska länder som nämns i president Donald Trump dekret om invandring förmodligen inte kommer att komma ut ur den här listan med förbud snart konstaterade idag den inre säkerhetsminister John Kelly.

I en press intervju Kelly, sade emellertid att medborgarna i de sju länder med dubbelt medborgarskap kommer att tillåtas att komma in i USA om de använder landets pass påverkas inte av åtgärden.

Den nya ministern tillfrågades om det dekret som undertecknades av president Trump förra fredagen, som nekas inträde till USA för att alla som kommer från Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien och Jemen 90 dagar och flykting entré för 120 dagar.

Dekretet orsakat förvirring vid flygplatser i hela världen samt tulltjänstemän och flygbolag försöker tolka de nya reglerna. Många väckt talan mot dekretet har häftigt kritiserats av demokrater från organisationer för mänskliga rättigheter samt västländer, USA: s allierade.

Sedan ikraftträdandet av dekret nekas inträde till USA på 721 resenärer från de sju länder som nämns ovan, som nämnts av Kevin MakAlinan, tf tf tull- och gränsbevakningsmyndighet.

Kelly på sin del noterat att federala tjänstemän immigrationsmyndigheter och kontor följa domstolsbeslut om invandring och ingen att medvetet kränker eller medvetet.

Trump förordningen kan visa sig vara ineffektivt, eftersom det togs "blint", anser FN: s generalsekreterares Guterres

FN: s generalsekreterare Antonio Guterres idag kritiserade anti-invandrar förordning av den nya presidenten i Amerikas förenta stater som riktar sig kollektivt medborgare sju muslimska länder och understryker att de åtgärder som vidtagits "blint" det finns en risk för att ineffektiva.

Alla länder "har rätt eller skyldighet att kontrollera sina gränser för att undvika att gå in (på deras territorium) medlemmar av terroristorganisationer", förklarade han i ett uttalande till FN: s generalsekreterares publicitet, men underströk att åtgärder antagits i detta "inte kan grundas på någon form av diskriminering på grund av religion, etniskt ursprung eller nationalitet."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου