Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

De Voorzitter Trump dreigde alle federale financiering aan de Universiteit van Berkeley te schorten


De Republikeinse voorzitter van de Amerikaanse Donald Trump vandaag gedreigd om alle federale financiering van de Universiteit van Berkeley, waar men dagen voor honderden mensen, voornamelijk studenten, protesteerden heftig tegen een rechtse columnist Breitbart website op te schorten.

"Als de Universiteit van Berkeley niet de vrijheid van meningsuiting toe te staan ​​en te oefenen geweld tegen onschuldige andere kijk - AT ALL federale fondsen" schreef Trump in zijn account op de social networking site Twitter.

Schreeuwen "waardoor ze shut up" honderden demonstranten brak gisteravond ruiten op de campus, in brand gestoken houten pallets en gooiden stenen tegen de politie, die wraak met behulp van traangas.

De politie afgezet de omtrek van de universiteit en de universiteit uiteindelijk geannuleerd de gebeurtenis die was woordvoerder Braitmpart, Milon (of Milo) Giannopoulos spreken.

Groot voorstander van Trump, die hij tijdens de verkiezingscampagne "Dundee" ( "Papa") genoemd, Giannopoulos is een van de meest populaire vormen van de Amerikaanse extreem-rechts, die nationalistische posities verhoogt en in het voordeel van de superioriteit van het blanke ras.

Gespecialiseerd in nieuwe technologieën, waarvan bekend is dat social networking sites voor de provocerende toon, had de Giannopoulos zijn Twitter-account gezien te worden verwijderd omdat het de aanvallen van de zwarte acteur Leslie Jones aangewakkerd.

De zeer Giannopoulos zelf bekritiseerd in een verklaring 'links', zeggen dat "geïntimideerd door de vrijheid van meningsuiting en letterlijk alles doen om dat te voorkomen."

De website Breitbart, grenzend aan de extreem-rechts, was actief steunde de kandidatuur Trump, terwijl het voormalige hoofd van Steve Bannon is nu een strategisch adviseur van de nieuwe Amerikaanse president.

Soortgelijke demonstraties vorige maand in de Davis University had de organisatie van een conferentie waar ook de Giannopoulos zou spreken verhinderd. In beide gevallen werden de studenten conservatieve groeperingen uitgenodigd.

De Berkeley is beroemd, want het was het bolwerk van de verdedigers van de vrijheid van meningsuiting sinds de jaren 1960.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου